AldfaerWiki:Een stamboom opslaan

Uit AldfaerWiki

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een stamboom bestaat uit een bestand waarin alle gegevens zijn opgeslagen en met de eigenschap alleen lezen (read-only).<br /> Als u een stamboom opent dan wordt dit …')
Regel 9: Regel 9:
-
Een stamboombestand bevat geem materiaal, dus als u ook een kopie wilt maken van het materiaal dan kunt u beter een reserve kopie maken (inclusief materiaal; vergeet dan niet aan te geven waar het materiaal staat via het [[AldfaerWiki:Aldfaer#Menubalk | menu]] Stamboom, keuze Instellingen...). Een reservekopie kan ook gecomprimeerd worden, Dit comprimeren kost wat tijd, maar het wegschrijven van minder gegevens naar schijf kost dan weer minder tijd. U kunt daarom zelf aangeven hoeveel er gecomprimeerd moet worden bij de instellingen van de veiligheidskopie (via het [[AldfaerWiki:Aldfaer#Menubalk | menu]] Extra, keuze Instellingen... ). U kunt via dit menu ook opgeven hoeveel reserve kopieën er bewaard moeten worden en waar deze opgeslagen moeten worden (Kies indien mogelijk bij voorkeur een andere schijf dan die waarop de stamboom wordt opgeslagen)
+
Een stamboombestand bevat geen materiaal, dus als u ook een kopie wilt maken van het materiaal dan kunt u beter een reserve kopie maken (inclusief materiaal; vergeet dan niet aan te geven waar het materiaal staat via het [[AldfaerWiki:Aldfaer#Menubalk | menu]] Stamboom, keuze Instellingen...). Een reservekopie kan ook gecomprimeerd worden, Dit comprimeren kost wat tijd, maar het wegschrijven van minder gegevens naar schijf kost dan weer minder tijd. U kunt daarom zelf aangeven hoeveel er gecomprimeerd moet worden bij de instellingen van de veiligheidskopie (via het [[AldfaerWiki:Aldfaer#Menubalk | menu]] Extra, keuze Instellingen... ). U kunt via dit menu ook opgeven hoeveel reserve kopieën er bewaard moeten worden en waar deze opgeslagen moeten worden (Kies indien mogelijk bij voorkeur een andere schijf dan die waarop de stamboom wordt opgeslagen)

Versie op 24 dec 2009 00:56

Een stamboom bestaat uit een bestand waarin alle gegevens zijn opgeslagen en met de eigenschap alleen lezen (read-only).
Als u een stamboom opent dan wordt dit bestand uitgepakt naar een tijdelijke map. Alle wijzigingen die u vervolgens aanbrengt worden uitgevoerd op de uitgepakte bestanden in die tijdelijke map. Als u een stamboom opslaat (dat is pas mogelijk als u een wijziging hebt aangebracht), dan worden de bestanden weer samengevoegd tot een nieuwe versie van het betreffende stamboom bestand en wordt de oude versie overschreven (daarvoor wordt dan even de alleen lezen eigenschap van het bestand afgehaald).


Totdat u een wijziging opslaat kunt u deze wijziging dus ongedaan maken door het stamboom bestand te sluiten en daarbij aan te geven dat u de wijzigingen niet wilt opslaan.


Een stamboom opslaan kan midddels de derde knop van links op de knoppenbalk (knop met het diskette symbool) of via het menu Bestand en dan de keuze Opslaan (de locatie en de naam staan in de titelbalk) . Via dit menu kunt u ook een kopie van de stamboom opslaan onder een andere naam met de keuze Opslaan als...


Een stamboombestand bevat geen materiaal, dus als u ook een kopie wilt maken van het materiaal dan kunt u beter een reserve kopie maken (inclusief materiaal; vergeet dan niet aan te geven waar het materiaal staat via het menu Stamboom, keuze Instellingen...). Een reservekopie kan ook gecomprimeerd worden, Dit comprimeren kost wat tijd, maar het wegschrijven van minder gegevens naar schijf kost dan weer minder tijd. U kunt daarom zelf aangeven hoeveel er gecomprimeerd moet worden bij de instellingen van de veiligheidskopie (via het menu Extra, keuze Instellingen... ). U kunt via dit menu ook opgeven hoeveel reserve kopieën er bewaard moeten worden en waar deze opgeslagen moeten worden (Kies indien mogelijk bij voorkeur een andere schijf dan die waarop de stamboom wordt opgeslagen)

Persoonlijke instellingen