AldfaerWiki:Opslag

Uit AldfaerWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Hoe Aldfaer uw gegevens opslaat

Voor iedere nieuwe stamboom die u met Aldfaer maakt, maakt Aldfaer een bestand met de naam van uw stamboom. Als u uw stamboom [familie] hebt genoemd, dan wordt er een bestand [familie].aldf gemaakt, die alle gegevens van uw stamboom bevat. In vorige versies van Aldfaer was dit niet het geval. Daar bestond een stamboom (met extensie .ald) uit allerlei losse bestanden die in de map Genealogie werden bewaard. Dat is nu niet meer zo, een stamboom bestaat nu nog maar uit één bestand.

Zodra de stamboom wordt geopend, maakt Aldfaer een (verborgen) map waarin tijdelijk de losse bestanden gezet worden. Zolang u met Aldfaer werkt worden uw wijzigingen in de bestanden in de tijdelijke map weggeschreven. Zodra u Aldfaer sluit worden al deze bestanden weer in één bestand opgenomen en wordt de tijdelijke map verwijderd. Bij afsluiten van Aldfaer wordt gevraagd of de gegevens bewaard moeten worden.


U hoeft niet te wachten tot u Aldfaer sluit. Uiteraard kunt u ook tussentijds uw gegevens bewaren door in het menu Bestand voor Opslaan te kiezen of de toetscombinatie Ctrl+S te gebruiken. Als u wilt kunt u uw stamboom zelfs direct bewaren onder een andere naam. In dat geval kiest u in menu Bestand voor Opslaan als ... en kiest u een nieuwe naam voor uw stamboom.

Let op, als u voor Opslaan als... kiest wordt het bestand waar u op dat moment mee werkt niet automatisch bewaard. 


Op deze manier werkt u dus altijd met een kopie van uw gegevens (totdat u voor opslaan kiest) en wordt de kans op verlies van gegevens door bijvoorbeeld een stroomuitval, computerstoring e.d. tot een minimum beperkt.

In vorige versies maakte Aldfaer ook automatisch een map Materiaal aan in de map van uw stamboom. In deze map kon u uw eigen materialen, zoals foto's e.d. bewaren. Dat is ook niet meer zo. U kunt de map Materiaal nu zelf maken en plaatsen waar u wilt. In menu Stamboom --> Eigenschappen kunt u de plaats en naam van de map Materiaal aangeven.

Verwante pagina's

AldfaerWiki:Stap voor Stap

Persoonlijke instellingen