Gebruiker:Carel

Uit AldfaerWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Mijn naam is Carel Plantagie.

Genealogievirus
Eind 1997 begon ik me te interesseren voor genealogie, de betekenis van mijn achternaam en de herkomst van mijn voorouders. Via een neef, die al heel wat in archieven had rond­gesnuffeld en op papier had gezet, ben ik in 1999 pas echt aangestoken door het 'genealogie virus'... Het werd een verslavende hobby.

Programmatuur
Ik ben begonnen met het vastleggen van mijn gegevens in het programma "Stamboom" (van TLC Domus). Voor het weergeven van de informatie m.b.v. HTML heb ik hulpmiddelen gemaakt in de programmeertalen Rexx en VbScript. Vanaf medio 2000 heb ik ook gebruik gemaakt van het pakket "GenoPro" waarmee een mooie schematische weergave te vervaardigen was. In het najaar van 2000 is gezocht naar een goedkope en betere vervanging van het programma "Stamboom"; het programma "Familie stamboom" (van EasyDisk) werd aangeschaft i.v.m. de ondersteuning van GedCom (standaard voor het uitwisselen van stamboominformatie).

Aldfaer
Ik heb "Aldfaer" 'ontdekt' in december 2001. Dat was toen versie 2.1 of 2.2 van Aldfaer. Via een 'gedcom'-bestand heb ik mijn gegevens overgehaald op 06-01-2002. In mijn gegevens­verzameling komen nog steeds een aantal personen voor met een indicatie "[NG]" met die datum. Ik meen dat die 'gedcom' toen zo'n 60 tot 100 personen bevatte. Dat was meteen ook de laatste keer dat ik een 'gedcom' ingelezen heb. Alle toevoegingen heb ik hierna handmatig gedaan!

Waarom Aldfaer?
Ik vond (en vind) "Aldfaer" erg 'intuitief' - zonder de help te raadplegen kun je al een heel eind komen... Het feit dat het een gebruikersvriendelijk en 'intuïtief' programma is dat onder Windows draait en gratis te gebruiken is heeft me overgehaald om me verder in dit programma te verdiepen. De mogelijkheid om zelf eigen rapport-sjablonen te bouwen waarmee zelfs grafische weergaven mogelijk zijn, maakt het een 'topper'. Het feit dat de ontwikkeling van het programma niet stilstond (inmiddels zijn vele nieuwere versies verschenen), de bouwers openstonden voor gebruikerswensen en de rapportuitvoer voor mij volstaat, is de reden dat ik het programma nog steeds gebruik.

In aanbouw

Deze pagina is nog 'in aanbouw'. Ik wil hier t.z.t. iets vertellen waarvoor ik Aldfaer gebruik en wat mijn rol/inbreng is m.b.t. Aldfaer (bouw/onderhoud van sjablonen, testen van nieuwe Aldfaerversies, het beantwoorden van vragen in het Forum en deze Wiki. . .

Persoonlijke instellingen